Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Після розпаду СРСР, коли дозволили всім нам конвертувати наші національні валюти в долари, головний меседж був у тому, що тепер ми вступили в товарно-грошові відносини із Заходом і повинні правильно розпоряджатися тим, що у нас є», - повідомив Фікрет Шабанов.

За словами аналітика, Захід тоді очікував, що Україна почне формувати концепцію пострадянської національної еліти. Як зазначив Фікрет Шабанов, оскільки Україна почала отримувати та продавати долар, вона підключилася до західної банківської системи, зайнялася світовою торгівлею через доларовий еквівалент, тобто пройшла інтеграцію до цієї системи.

«Але долар має один великий ефект - ефект прибутку. Тобто якщо ви нічого не виробляєте, а продаєте і вивозите, то настане час, коли у вас долара буде мало. Звичайно, падає рівень життя. А для того, щоб його підвищувати, потрібно вкладатись у науку, підготовку кадрів та вироблення національної доктрини», - заявив аналітик.

Як писав раніше Знай.ua, громадський діяч Максим Твердохліб пояснив, як зароджується в державі олігархія: «Займається не країною».

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про реформу чи руйнування: Віталій Хромець розповів, як змінити українську систему освіти.