Про це він розповів на каналі «My.ua».

Як зазначає експерт, ми постійно будемо повертатися до визначення щастя, тому що його розуміння змінюється впродовж століть, багато залежить від етапу нашого цивілізаційного розвитку, від нашого дорослішання. Окрім цього, зауважує ідеолог, ми не можемо нав’язувати те, як ми розуміємо щастя, іншим.

«Наступний парадокс – найбільш щасливими можуть бути найбільш закриті суспільства. Відчуття щастя можу бути у якійсь КНДР, тобто люди можуть бути насичені державною пропагандою і не бачити альтернативи. Я ще застав СРСР, проти якого зі своїми товаришами боровся, у нас же була залізна завіса, ми не мали права просто так виїжджати закордон принаймні до кінця 1980-х років», - розповідає Олесь Доній.

Як пояснює ідеолог, люди живуть у полоні ілюзій, якщо ти не знаєш жодної альтернативи. Тобто підкреслює він, у таких умовах люди можуть справді відчувати більше щастя. Принагідно експерт згадує, що і Франкл, який був у концтаборах, писав про те, що й там можна відчути щастя.

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чим має займатися російська опозиція.

Також Знай.ua писав про те, що Ставнійчук прокоментувала рішення ООН щодо невизнання дій рф геноцидом.

https://youtu.be/d1VBxwmnKow