Про це він розповів у програмі «Розвилки».

«Версія №1. Офіс президента посилює власну вертикаль влади. Версія №2. Підготовка до виборів. В принципі, і перша, і друга версії мають право на життя, але, як казав класик, за деревами ми досить часто не бачимо ліс», - зазначає Руслан Бізяєв.

А ліс, пояснює він, полягає в тому, що війна породила досить багато цікавих непублічних процесів, один із яких – це повне переформатування відносин між Києвом і місцевою владою. Як повідомляє експерт, із початку реформи децентралізації до війни зробили перестановки на двох ланках – це ОТГ і районна ланка, а зараз законодавчо оформлюється третій етап – введення префектури.

«Префекти – це трошки інша історія, але суть питання полягає в тому, що місцева влада завжди домовлялася із Києвом. Фактично Київ і місцева влада із 2015 року стали партнерами. Ця система мала свої переваги і мінуси у мирний час, але у військовий час це вже недопустимо. Війна зсунула ці процеси і фактично на місцях ми будемо спостерігати поступову зміну місцевих еліт», - пояснює Руслан Бізяєв.

Як попереджає політолог, це безпосередньо змінить політичний ландшафт країни і буде мати величезний вплив на майбутні вибори, на майбутню виборчу кампанію. А ось як будуть іти ці процеси, зазначає він, у кожній конкретній області – питання досить цікаве, тому що місцеві еліти, як правило, керують своїми регіонами по 10-15, а то й 20 років. За словами експерт, саме вони визначають те, що називається внутрішня політика держави, як і у який бік вона буде змінюватися.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, що головним доказом посилення відносин між Пекіном і москвою є збільшення поставок російської нафти у Китай.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, що мета його концепції – це світоглядна реформація.