Про це він розповів у своєму блозі.

«Китай вже ухвалив рішення і у світі формується дві коаліції. Перед світовими війнами завжди формується дві коаліції, наприклад, Антанта та Троїстий союз чи Атлантична хартія протистоїть умовній осі Рим-Берлін-Токіо», - пояснює Руслан Бізяєв.

За його словами, Китай пропонуватиме певний варіант виходу із ситуації, який він прописав у своїх 12 пунктах. Але головне в цьому питанні, зазначає експерт, – це узгодити порядок денний, із якого сторони могли б сісти за реальний стіл переговорів.

А для цього, продовжує політолог, необхідно, щоб кардинально змінився підхід до бачення цієї війни, до її причин, її розвитку, найголовніше – до її закінчення. Проте, констатує він, поки цього немає і реальний миротворчий процес, реальний мир можливий лише після зміни влади.

«Поки цього не станеться, можливе якесь тимчасове перемир'я, можете назвати його китайським, яке не вирішить проблему, а лише відкладе її рішення. Тому що дві ключові коаліції зайнялися з'ясуванням основного завдання – яка саме стратегія розвитку світу внаслідок цієї війни залишиться домінантною?», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, що головним доказом посилення відносин між Пекіном та москвою є збільшення поставок російської нафти до Китаю.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, як в Україні впроваджуватимуть ланку префектів.