Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Невдовзі можуть змінитися правила землекористування. Готується закон, яким може бути передбачена конфіскація землі в одних користувачів і передача іншим. Тобто в одних заберуть, іншим віддадуть. Це законопроєкт 9086. Він містить ось такі положення і вже чекає на свій розгляд у Верховній Раді», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, якщо Рада проголосує за цей документ, то в Україні можуть суттєво змінитися взагалі всі правила у земельному секторі. Зокрема, розповідає журналістка, ініціатори законопроєкту пропонують виділяти територіальним громадам землі під будівництво спортивних закладів, а також закладів, які будуть займатися реабілітацією учасників бойових дій, за рахунок державних земель, які неефективно використовуються їхніми чинними користувачами.

«Йдеться про державні землі запасу, які виділені в постійне користування державним сільгосппідприємствам, а також іншим установам та організаціям, проте з якоїсь причини тимчасові власники використовують цю землю не за призначенням або неефективно», - пояснює Катерина Котенкова.

Отже, підсумовує журналістка, у разі неефективного поводження із землею ініціатор законопроєкту пропонує проводити конфіскацію землі та передавати її у користування територіальним громадам, які розташовані по сусідству із цією землею або на території яких вона знаходиться.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, що під час російсько-української війни Китай підтримує відносини з росією саме в рамках свого прагматизму.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко назвав передумови для переговорів із рф.