Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

«Як держава контролює витрати бюджетних коштів у сфері оборони та безпеки і який правоохоронний орган виявляє, попереджає та припиняє факти корупції? Це має бути військова юстиція», - розповідає Олег Старіков.

За його словами, в Україні систему військових суддів скасували у 2010 році з ухваленням закону «Про судоустрій та статус суддів», а наказом Генерального прокурора від 17.03.23 року №74 звільнено понад 800 співробітників колишньої військової прокуратури, які ще залишилися після реформ у Генпрокуратурі у 2019-2020 роках.

«Таким чином незрозуміло, хто реєструватиме провадження у військовій та оборонній сфері, здійснюватиме процесуальне керівництво, представлятиме інтереси держави в судах. Навіщо потрібна така структура як Військова юстиція? Основне завдання – забезпечення високої військової дисципліни, відповідного порядку в армії, високої бойової готовності та боєздатності підрозділів, частин та з'єднань», - пояснює Олег Старіков.

Як він зазначає, створити правосуддя в секторі оборони та безпеки паралельно з цивільною системою необхідно, по-перше, через унікальний характер військового життя, де дисципліна, організація та ієрархія відіграють вирішальну роль. По-друге, додає експерт, від рівня військової дисципліни та старанності залежить рівень бойової готовності та боєздатності тактичного, оперативного та стратегічного рівнів.

Популярні новини зараз

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата

Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, як путін зганьбився на зустрічі з послами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як УМП МП поставила на собі хрест ще 24 лютого.