Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, аби вступити в Євросоюз, потрібно виконувати умови, а Туреччині туди шлях ще світить не скоро. Зокрема, він нагадує про кількість злочинців у законі там, які переховуються, про рівень злочинності, про відсутність антикорупційних інститутів і розквіт корупції. До того ж, повідомляє експерт, після виборів МЗС Ізраїлю написав, що це перемога путіна в Туреччині.

«Я вважаю, що Ердоган – така ж людина з імперськими амбіціями, як і путін. Це людина, яка завжди каже про Османську імперію. І це людина, яка дуже багато часу вже була при владі. От він відбув 2 каденції, 20 років, але він був і прем’єр-міністром, і мером Стамбула. Я вважаю, що не потрібно було цього робити, потрібно далі давати можливість іншим», - пояснює Георгій Біркадзе.

На його думку, якщо ти любиш свою державу, то 2 термінів достатньо з головою, відбути їх, а далі треба йти з влади. Як зазначає експерт, потрібно, аби до влади регулярно приходили інші люди, які думають по-іншому і вважають, що рухатися потрібно іншим шляхом, а перемога Ердогана – це помилка.

«Хочу побажати, щоб Туреччина, турецький народ завжди боролися за свою незалежність і за свою свободу. За незалежність у Туреччині зараз не потрібно боротися, але за свободу потрібно», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній розповів, як російські опозиціонери ставляться до «РДК» і легіону «Свобода Росії».

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому без реформи судової системи у нас не буде перемоги.