Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це якраз та стратегія, якої Зеленський ще до війни намагався дотримуватися: вписати Україну у глобальну проблематику, представляти всі ті проблеми, які виникають у нас, як не лише наші, а як проблеми, актуальні і важливі для всього людства», - пояснює Валентин Гладких.

На його думку, не важливо, кому подобається Ґрета Тунберг, кому ні, важливо лише те, що у неї є мільйони шанувальників, на яких вона транслює свою позицію щодо війни в Україні і екологічних злочинів росіян, тому її візит – це 100% позитив.

Разом із нею, зазначає аналітик, в Україну прибули колишній голова МЗС Швеції, віцепрезидентка Європейського парламенту і президентка Ірландії у 1990-1997 роках, а це вже більше політичний інструмент, бо вони причетні все ж таки до певних органів, які мають певні компетенції і повноваження. Далі же, констатує він, чергові резолюції, які мають опосередкований вплив.

«Тобто це машинерія, вона дуже повільна, дуже інертна. Але треба розуміти, що папірець до папірця, резолюція до резолюції – і напрацьовуються варіанти подальших політичних рішень. І це просто ще один документ і ще одна сторінка до вироку російському політичному режиму, який рано чи пізно буде притягнений до відповідальності», - підкреслює Валентин Гладких.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, хто найбільше постраждає від вибуху ЗАЕС.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чи існує наразі загроза теплового вибуху на ЗАЕС.