Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Минулого року були рекордні ціни на нафту і газ. А санкційні дії щодо нафти і газу почали діяти лише з кінця минулого року, а реально навіть із початку цього. Весь минулий рік росія, знизивши постачання нафти і газу до Європи, отримувала прибуток більший саме через високі ціни, особливо на газ», - розповідає Володимир Фесенко.

Зараз же, зазначає експерт, у росії йде певна адаптація, вони запустили систему паралельного експорту, компенсують втрати через третю країну, особливо через Китай, це поставки електроніки, електронних компонентів, це теж проблема. До того ж, додає він, росія активно продає нафту Індії, Китаю, тому, на жаль, ефект від санкцій виявився не таким серйозним, як очікувалося, через ці причини. Тим не менш, підкреслює гість програми, все-таки це впливає на російську економіку при всій її адаптації.

«Але нам не потрібно сподіватися, що санкції змусять росію відмовитись від війни. Ця ілюзія була від початку. путін починав війну, не зважаючи на економічні чинники, його це не хвилювало, він виходив із суто політичної логіки, це радше інструмент стримування», - робить висновок Володимир Фесенко.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, як пригожин організовував свій заколот на понті та фарті.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чи існує загроза теплового вибуху на ЗАЕС.