Тепер виникає побоювання, що цей бізнес може повністю перейти в тінь, і Україна втратить мільярди гривень податкових надходжень, пише myc.news .

ЗМІ посилаються на джерело з фінансових кіл та пояснюють, що ключовим елементом у цьому бізнесі є механізм введення та виведення коштів на рахунки в онлайнових ігрових платформах, оскільки саме це забезпечує фінансове функціонування всього грального сектору.

Крім "Сенс Банку", лише кілька банківських установ в Україні було авторизовано для обробки таких транзакцій - державний "Укргазбанк" та комерційний Конкордбанк. Проте, "Укргазбанк" за даними ЗМІ, фактично цим не займався через особливості фінансового моніторингу та складнощі в інтеграції еквайрингу на сайтах та додатках гемблінг-платформ.

Отже, легальний ринок поповнень значною мірою залежав від банків "Сенс" та Конкордбанк. Це означало важливе джерело поповнення бюджету України, і за рік, за різними даними, податкові відрахування лише від офіційних оборотів казино могли сягати 5 мільярдів гривень.

Тепер після повної націоналізації "Сенс Банку" гральному бізнесу доводиться стикатися з вибором. Один варіант - перейти в тінь, використати нелегальні методи поповнення та обробки платежів через закордонні банки. У цьому випадку, гемблінг-компанії не декларуватимуть своїх доходів і не сплачуватимуть податки, що може призвести до втрати значних сум для бюджету України, включаючи фінансування кількох важливих областей, включаючи оборону.

Популярні новини зараз

Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно

В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом

Показати ще

Інший варіант - продовжити роботу з малим банком Конкорд, що функціонує, який знаходиться під наглядом Національного банку України. У цьому випадку грошові потоки та податкові надходження будуть прозорими, що може допомогти підтримувати наповнення бюджету країни.