Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«До війни я не бачив, як шахеди літають, як бойові дрони вибухають, хіба по телевізору, а тут ракети, мінометка. Хто з 2014 воюють, кажуть, що це було навіть не 3% від того, що зараз йде», - зазначає Олександр Хмара.

Тобто, констатує інструктор, після 24 лютого 2022 року ми змінилися, а відтак кожен із нас – це не одна особистість, а відразу 3: до війни, після початку війни і до сьогодні, і після перемоги. Щодо останнього, пояснює гість програми, то українці сьогодні справді живуть перемогою, живуть ще нереалізованим майбутнім, ця віра, ці переживання і є нашим патріотизмом.

«Я переживаю, наприклад, за себе – це одне, а розуміння того, що я переживаю за спільноту, - це друге, розуміння, що я переживаю за майбутнє, - це третє, розуміння того, що навіщо це все, - це четверте, коли намагаються щось знайти, поєднати, як буде, хтось в історії шукає якісь кінці. Це і є все стрес, тому що до цього ми не думали про це», - пояснює Олександр Хмара.

За його словами, звичайно, прості люди, не військовослужбовці, узагалі не думали, що сьогоднішні події в Україні можливі. Тепер же, констатує він, ми складаємо дуже багато чого у свій рюкзак минулого, багато емоцій, посмішок і негативу, натомість у нас формується нова чаша, яку ми постійно наповнюємо.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, чому не можна було забороняти українським спортсменам виступати на змаганнях із росіянами і білорусами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, хто в Україні може розібратися із корупцією.