Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Безумовно, з огляду на те, що у складі Чорноморського флоту перебувають кораблі, здатні нести крилаті ракети, ці горезвісні «Калібри», а це ударна сила. Тобто це не тральщики, не сторожовики, які виконують локальні завдання, це ударні кораблі», - зазначає Андрій Золотарьов.

Тому, констатує експерт, безумовно, удар по судноремонтному заводі в Севастополі (про результат якого поки що важко судити, яка тяжкість пошкоджень цих кораблів), виведення з ладу десантного корабля, виведення з ладу підводного човна – це після потоплення «москви» найбільш серйозний удар по Чорноморському флоту.

«Будь-яка війна – це споконвічне протистояння щита та меча. Мабуть, Севастополь – це одна із найбільш захищених засобами ППО територія. Будь-які офіційні військові особи – це невичерпні оптимісти, вони вели міфологію про те, що і муха не пролетить, щодо можливостей ППО Севастополя, але ми вже бачили і безпілотник над штабом флоту, а тепер такий удар», - пояснює Андрій Золотарьов.

І це, наголошує він, успіх Військово-повітряних Сил України, оскільки, зважаючи на все, ракети запускалися з авіаційних носіїв. Крім цього, зазначає експерт, очевидно, були обхідні запуски систем залпового вогню далекобійними ракетами в цьому районі, завданням яких було ввести в оману системи ППО. Як результат, підсумовує він, дві мети вражені і це досить болісна втрата для Чорноморського флоту, оскільки десантних кораблів не так і багато, спостерігається дефіцит.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких пояснив, чи допоможуть відкриті декларації викрити корупціонерів.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв розповів, у чому секрет швидкого розвитку азіатських країн.