Про це він розповів у своєму блозі.

Передусім експерт зазначає, що Ердоган уже давно має амбіції стати лідером мусульманського світу, хоч представляє і не арабську країну. Зокрема, констатує він, спершу ми бачили зусилля Ердогана влаштувати мирні перемовини між Україною та росією, тому немає нічого дивного в тому, що тепер він виступив із мирним планом для Ізраїлю і Палестини.

«Але, враховуючи умови плану, він не є реалістичним, Ізраїль на нього не піде, там умови 1967-ого року, до початку війни, тобто до того моменту, як Ізраїль, з точки зору арабського Сходу, окупував палестинські території, Ізраїль же вважає, що взяв під контроль і відвоював ці території», - пояснює Максим Ялі.

За його словами, проблема тут полягає не у тих поселеннях, які ізраїльтяни збудували на території палестинців, а у східному Єрусалимі, це не просто поселення, це символічне релігійне місце. Як зазначає експерт, рішення Нетаньягу віддати східний Єрусалим – це те саме, що би Зеленський вирішив визнати окуповані території російськими, а це означає тільки політичну смерть.

«Так само це стосується і Нетаньягу. Тобто допустити такі атаки, які вже дуже суттєво вплинули на його політичний рейтинг, величезна кількість убитих серед громадського населення, кількість яких лише зростає, сотні бранців, і потім іще поступитися територією – це 100% перемога Ірану, навіть не Палестини. Звичайно, це для нього буде так само політична смерть», - підсумовує Максим Ялі.

Популярні новини зараз

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..."

Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шатилович розповів, що росіяни збираються піти із Запорізької та Херсонської областей, перетягнути свої сили на Донбас та закритися у Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, яку допомогу ми отримаємо від Заходу після саміту у Ґранаді.