Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

«Наприклад, те, що відбувається в Ізраїлі зараз, усе чітко підпорядковано Генеральному штабу. Хоч хтось скаже щось не те, як сказав Генеральний штаб, одразу судові позови і світові, і не світові. Тому всі ЗМІ сидять рівненько, слухають, що їм дозволять сказати, що не дозволять. Тут же ми бачимо, що інформаційна кампанія, на жаль, з нашого боку провалилася, бо людина отримала доступ до багатьох джерел», - пояснює Антон Малеєв.

Зараз же, переконаний він, треба встановити, чому такі журналісти отримують доступ до такої інформації і чи можна взагалі давати їм доступ до неї у таких умовах, як у нас. Загалом же, констатує політолог, те, що ми зараз бачили у The New York Times, це хайп і скандал. А нашому держапарату тим часом, додає він, треба ставати обережнішим і розуміти, що нам потрібно єдина інформаційна політика, інакше ми і далі нариватимемося на скандали, які на фоні дебатів у США нам зовсім не на руку.

«Я погоджуюсь і місточок перекину, що багато у нас зараз критикують марафон. Але от його фактично така історія виправдовує. Якщо би не було марафону, у нас були б такі Times навіть у нашому інформаційному просторі», - міркує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, це також питання того, що у нас немає кінцевої державної установи, яка повинна затверджувати всю інформаційну політику у державі. Натомість у Ізраїлі, наприклад, розповідає він, уже були прецеденти, коли міжнародні ЗМІ публікували щось поза Генштабом і відразу отримували позови у міжнародні суди. За словами політолога, Україні потрібно працювати так само.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гльоза повідомив, що СБУ підтвердила, що росія використовує «Телеграм» для поширення фейків щодо війни.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко передбачає відкриття «земельного фронту».