Про це він розповів у програмі «ОБЛИЧЧЯ. UA. Портрет сучасної нації».

«Я просто пам'ятаю, коли до єдиного юридичного, правового, соціально-економічного простору Грузії повернулася Аджарія. До травня 2004 року на адміністративному кордоні з Аджарією були блокпости, туди неможливо було заїхати без того, щоби не просканували. Місцеве керівництво навіть до центрального бюджету обмежено перераховувало кошти із місцевих податків», - розповідає Григол Катамадзе.

Тобто, пояснює він, це була дещо інша ситуація, ніж в Абхазії, яку росія відторгла, але й Аджарію центральна влада не надто контролювала. До того ж, додає гість програми, він пам'ятає, як росіяни спробували там теж збурити ситуацію, але вдалося це все згладити, а далі пішов розвиток регіону.

Як він розповідає, 24 січня 2004 року відбулася неформальна інавгурація Саакашвілі, у Гелатському монастирі він опустився на коліна на могилі великого грузинського царя Давида Будівельника та пообіцяв об'єднати Грузію. Тобто, наголошує гість програми, це була основна мета президента Грузії, який одержав 98% підтримки населення.

«Після інавгурації через півроку повертається до єдиного простору Аджарія, у людей з'явилася вже така надія, що й надалі це відбуватиметься. Тобто цьому мало бути присвячене все чи максимально все, щоб об'єднати країну. І тоді, я думаю, навіть не думаю, я переконаний у цьому, Саакашвілі, доки був би живий, залишався би президентом», - підсумовує Григол Катамадзе.

Популярні новини зараз

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв пояснив, що у сьогоднішньому глобальному світі ми спостерігаємо боротьбу різних соціальних ідентичностей.

Також Знай.ua писав про те, що Катамадзе розповів, як мають працювати правоохоронні органи України.