У п'ятницю, 24 листопада, колектив Національній музичній академії ім. П.І. Чайковського переобрав на посаду чинного керівника – Максима Тимошенка.

Про це повідомив сам очільник Національній музичній академії ім. П.І. Чайковського на своїй сторінці у фейсбук.

"Вперше за 2 роки в системі Міністерства культури та інформаційної політики України відбулись вибори ректора нашої Консерваторії! Щиро дякую моїй команді, своїй родині, моїй консерваторській родині. Я вдячний світлій та добрій пам’яті про мого незабутнього батька Олега Семеновича Тимошенка, цю перемогу я присвячую йому. Ми все зробимо для того аби наступні 5 років для Академії стали роками розвитку, процвітання та перемоги" - нааписав він.

Кандидата на голосування висунув сам Мінкульт, після того, як з ініціативою провести демократичні вибори до т. в. о. міністра Ростислава Карандєєва звернувся педагогічний склад НМАУ.

Вибори пройшли прозоро, була пряма трансляція в Facebook, на сайті Консерваторії, де був показаний кожний бюлетень.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нині майже 95% викладачів вишу перебувають у Києві та працюють у офлайн-режимі, тож мали змогу взяти участь у голосуванні.

"Люди звернулися до Міністерства культури та інформаційної політики, а саме до т.о. міністра Ростислава Карандєєва, з тим, що у нас більш як 90% викладачів і студентів знаходиться, й офлайн іде і навчання і робота. З тим, що провести вибори ректора. Мене колектив висунув кандидатом, для мене це велика честь. Плани дуже амбітні. Ми хочемо зробити для студентів сучасну студію звукозапису і це дійсно буде на високому світовому рівні", – зазначив сам Тимошенко.

Тож наступні 5 років плани академії й надалі втілюватиме чинний ректор – його кандидатуру підтримали 72,85% виборців (явка склала понад 86%).

"У нас великі сподівання від цих виборів. Минулого разу, 5 років тому, ми обрали ректором Максима Тимошенка і всі пункти з його передвиборчої програми були виконані. Зараз ми тримаємо курс на перемогу, на розвиток нашої Академії. На цей раз я очікую, що Міністерство культури буде більш уважним до музичної освіти, до розвитку музичних колективів. Особливо в часи війни ми дуже потребуємо цієї підтримки", – зазначила народна артистка України, професор, завідувач кафедри оперної підготовки та музичної режисури Євдокія Колесник.

"Мені надзвичайно приємно, що свого часу я закінчував консерваторію, коли ректором був Олег Семенович Тимошенко, батько нинішнього ректора. Звісно, це традиції, які мають передаватись. Це певний дух, і ви знайте, однією з ознак цього духу є потужний демократичний настрій, який зараз панує. Коли кожен може прийти, висловити свою точку зору, проголосувати, виразити свою громадянську позицію", – каже заслужений діяч мистецтв, онук засновника НМАУ Микола Лисенко.

В результаті виборів ректора НМАУ ім. П. І. Чайковського переміг чинний ректор Максим Олегович Тимошенко.

Музичній академії України минулого місяця виповнилося 160 років. Тоді заклад отримував привітання від світових класиків, адже це один з найстаріших вишів країни, відомий далеко за її межами. Попри те, що наша Україна нині у стані війни – навчання у стінах академії йде на повну. Ба більше, студенти й викладацький колектив паралельно ще й волонтерять.

"Ми запропонували студентам зробити фонд, саме студентського розвитку ради студентів. Це важливо, тому що вони роблять багато концертів, наприклад для підтримки ЗСУ", – зауважив ректор Тимошенко.