Про це він розповів у своєму блозі.

«Якщо людина категорично не хоче бути в армії, її туди затянули, що вона може зробити? Вона може перебігти на бік ворога. Є така небезпека, якщо вона категорично не хоче бути. Зі зброю в руках може перебігти на бік ворога. Може злякатися і, відповідно, просто кинути зброю, ослабити фланг і таким чином поставити під загрозу життя своїх однослуживців, людей, із якими ти в окопі. Третій варіант – може дезертирувати і втекти», - пояснює Олесь Доній.

За його словами, є статистика, що за два роки повномасштабної війни зареєстровано 42 000 фактів покидання військових частин, і це тільки зареєстровано, таких випадків більше. Отож, констатує експерт, проблема й так існує, а якщо наповнити казарми людьми, які не хочуть служити, проблема буде ще більшою, це ослабить армію.

«Отже, це рішення робиться не для армії. А для чого ж воно робиться? Для політичного контролю над Україною. І цей контроль нічого спільного не має з демократією, це раз, а друге – це колосальний удар по економіці», - стверджує Олесь Доній.

Як він згадує, така залізна завіса у нас була в часи СРСР, українці це побороли, а зараз нам знову закривають кордон, що аж ніяк не назвеш демократією. А щодо економіки, пояснює ідеолог, то через закритий кордон ми втратили вільне пересування трудових ресурсів, а отже, заробітки.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував заяву представника ГУР Юсова про те, що вони не мають даних про смерть пригожина.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про нові загрози для росії у Балтійському морі.