Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, так, американці дуже переживають за ціни на нафту, тому що вони її й у побутовому житті використовують у великій кількості. Зокрема, зазначає він, якщо ми їздимо на малометражках, наприклад 1,5, то в Америці це від 3 літрів. З іншого боку, зауважує експерт, США мають стратегічні запаси нафти, свою техаську нафту вони навіть не продають, а тільки консервують.

«Все, що сьогодні відбувається у відносинах із Америкою, що Америка виконує якісь обов'язки, хочу нагадати, це було прописано у Будапештському меморандумі – захищати нашу безпеку. Тому я хочу вам іще раз пояснити, що це нормально, що вони нам допомагають. А хтось думає, що нам просто допомагають з барського плеча», - пояснює Георгій Біркадзе.

На його думку, соромно має бути союзникам говорити, що ми повинні робити, як і що атакувати. Зокрема, нагадує експерт, самі США не проводили жодних воєнних операцій без авіації, а ми авіації не маємо, і ми намагаємося діяти, виходячи зі своїх можливостей. До того ж, додає він, нам і зброї сьогодні не вистачає, Кім Чен Ин поставив росіянам3 млн снарядів, а ми досі чекаємо від ЄС свій мільйон.

«Я дуже поважаю їх, це наші стратегічні союзники, але, послухайте, що це взагалі таке і як це зрозуміти? Ви не атакуйте. Так завтра нам скажуть не вбивати росіян. І що? Вони будуть іти до нас убивати і знищувати нашу країну, а ми будемо не вбивати, тому що так нам сказали американці? Це виглядає як якась дурня. Якщо ви хочете, щоб не зростали ціни, зробить, будь ласка, для цього щось. Потрібно було по росії не 60 ставити стелю, а 20 доларів», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував інформацію про те, що Китай розглядає можливу участь у глобальному саміті миру у Швейцарії.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, як децентралізація і тероборона допомогли Україні під час війни.