Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, зараз росія фактично піде шляхом війни проти мусульман, тобто буде застосовувати проти них репресивні заходи, буде вдаватися до дискримінації, расизму і квенофобії. Зокрема, зауважує він, уже звучать заяви про необхідність застосувати смертну кару до цих нападників у «Крокусі», уже посольство Таджикистану в росії закликає таджиків не виходити ввечері на вулицю.

«Уявіть собі рівень расизму і ксенофобії, який прогресує в росії, і це вони ще нам розповідали, що йдуть денацифіковувати тощо. Та єдиного, кого треба було давно денацифікувати, це якраз росія, де ксенофобія, шовінізм, расизм процвітає. І це, до речі, одна із підстав, чому вихідці із Середньої Азії, з Кавказу об'єднуються і фактично дають відсіч», - констатує Олександр Мусієнко.

Тобто, стверджує він, теракти якраз є наслідком неоімперської ідеології і шовінізму в рф, і зараз там буде тільки розкручуватися моховик репресій, що буде тільки підбурювати суспільні настрої серед вихідців із Таджикистану, з Узбекистану, з Киргизстану, з багатьох країн.

«І як наслідок терористична організація ІДІЛ буде тільки приростати і обростати своїми прихильниками. А що буде далі? А далі проєкт халіфат буде розкручуватись у росії так чи інакше. Велика територія краще, ніж десь в Ірані, в Хорасані, в Афганістані, і не треба воювати з талібами. Ось те, із чим стикається сьогодні росія», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чому заборона виїзду чоловіків за кордон не має сенсу.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про нові загрози для росії у Балтійському морі.