Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, ці два з лишком роки повномасштабної війни показали, що російська ліберальна опозиція є недієздатною, вони не змогли нічого запропонувати, а якимись стрічками, бюлетенями путінський режим не скинути. Як він стверджує, всередині цієї опозиції, звичайно, є радикальні голоси, які кажуть, що настав час прийняти той факт, що мирно путін не піде, тільки силовим шляхом.

«Подібні з'єднання росіян, як «РДК», легіон «Свобода Росії», Сибірський батальйон, такий потенціал мають. Але, щоб цей потенціал набути в потрібному масштабі, потрібно якраз перейти до політичної програми, до політичного оформлення самостійного, тому що вони взяти від цієї російської опозиції нічого не змогли», - розмірковує Марк Фейгін.

Як він пояснює, російська опозиція боїться реакції путіна на те, що вони перейдуть до силового варіанта вирішення проблеми. Але для того, щоб створити силу, подібну до «вагнера» і пригожина з маршем на москву, стверджує опозиціонер, цим російським добровольцям потрібен масштаб фінансовий, військовий і людський, а цього поки що цього немає.

«Для цього потрібна воля, з одного боку, самого Києва, що він готовий десятки тисяч росіян пустити, озброїти, спорядити та відправити до Білгородської, Курської чи Брянської областей. А з іншого боку, Захід має це профінансувати, відмовитися від політики «no change power» і погодитися, що в росії люди зі зброєю мають право оскаржити цю владу. Але немає ні того, ні іншого. Та й російська опозиція в еміграції теж має свою роль зіграти», - пояснює Марк Фейгін.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що далі чекає на росію після теракту в «Крокусі».

Також Знай.ua писав про те, що Сидельников розповів, чи росіяни усвідомлюють жах війни, яку вони розпочали в Україні.