Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, Україна активно розвивається у виробництві дронів, експериментує з їхнім використанням, вводить новації, нові підходи, те саме відбувається і з наземними роботизованими платформами, які можуть вести вогонь, підвозити боєкомплекти, перевозити вантажі чи евакуювати поранених.

«І в умовах трансформації поля бою, цієї всієї структури, звичайно, можливо, роль бронетехніки і танків не буде настільки вже визначальна. Тобто роль будуть відігравати дещо інші системи і засоби озброєнь», - констатує Олександр Мусієнко.

Зокрема, зауважує він, великою проблемою на фронті для ЗСУ зараз стали ворожі дрони, тобто важко там зробити щось непомітно. Відповідно, пояснює експерт, коли росіяни це бачать, проводять розвідку, наші підрозділи вразливі, а окупанти можуть коригувати вогонь і вишукувати те, що їм там потрібно.

«Це ставить перед нами три виклики, три питання. Перше – посилити маскування, прикриття, захист наших об'єктів від очей дронів ворога. Друге – це посилити радіоелектронну і протидронову боротьбу, аби ворог мав менші можливості для польотів. Третє – це збільшити застосування власних дронів», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, як кремль міг підготувати теракт у «Крокусі» за спиною ІДІЛ.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи може кадиров очолити новий бунт.