Про це він розповів у своєму блозі.

Перша причина, пояснює він – це здорожчання вартості галону на пальне для американців, а друга – це конкуренція з відновлювальною енергетикою. Принагідно експерт нагадує, що якраз адміністрація Байдена і демократи підтримують зелений перехід, вони не готові від цього відмовитися і випустити на ринок більше нафти.

«Якби США і Саудівська Аравія викинули на ринок зараз багато нафти, це б зменшило ціну. Паралельно із ударами українських сил по їхніх НПЗ, це би дало можливість укріпити наші позиції і зменшити можливості росії для ведення війни передусім і для того, щоби фінансувати різні режими по світу. Тобто безпосередньо це б давало можливості покласти росію на лопатки», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тим не менш, констатує він, натомість США просять нас не бити по російських НПЗ, але ж ми повинні захищати себе. Якщо так, якщо піти на ці умови, додає експерт, то американці мали би нам дати ATACMS, далекобійне озброєння, цей обіцяний пакет допомоги і ще багато чого іншого, тоді ми би могли бити по об’єктах ворога у Криму.

«Але я розумію інші глобальні причини. США остерігаються, що росія ще більше збільшить свою залежність від Китаю. І хто ж тоді буде відновлювати російські НПЗ? Китайські компанії. У США це теж розуміють, і вони не дуже воліють цього допускати. Але нехай це будуть китайські компанії. А чому ні? Китай і так не дасть впливати на події в росії після війни остаточно тільки Сполученим Штатам. Тому нехай нафта буде по 40 за барель, по 35, а з дисконтом росія продає цю нафту і нафтопродукти в Китаї, в Індію по 30, по 25, а краще по 15. І тоді фактично все складеться так, як нам треба», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній розповів, коли, на думку українців, закінчиться війна та відбудуться вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чим закінчиться боротьба за лідерство у Європі.