Про це він розповів у своєму блозі.

«Про це пише The New York Times. На їхню думку, вторгнення може бути частиною хитрої російської стратегії, яка спрямована не обов'язково на захоплення Харкова, а на те, щоб відвести українські сили з інших місць боїв. Ну, це зрозуміло, це очевидно. Ми теж це неодноразово обговорювали, що це і є мета. Однією із цілей, безумовно, є, аби українські сили залучали зараз резерви і перекидали підкріплення на Північний Схід, а інакше не можна, тому що Північно-Східний напрямок – це фланговий напрямок», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тобто, попереджає він, тут у разі успіху росіяни вийшли би на Ізюм і далі, а тоді змогли нависати з північного флангу над тією ж Донеччиною, отож цей напрямок ми маємо прикривати. Водночас, міркує експерт, потрібно розуміти хитрість стратегії, бо, якщо ворог побачить можливість розвивати успіх на Харківщині, він може продовжувати наступати, підтягувати ствольну артилерію і тероризувати сам Харків.

«Але ось ці всі позначки, ось ці всі рахування сил, засобів їхніх доволі таки умовні на сьогодні. Тому що, наприклад, зараз ворог ще не такі великі і значні сили, засоби застосовує для цього наступу, який він зараз проводить. Тому це все досить умовно, оскільки, розумієте, ситуація в динаміці», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, чи пов’язане виділення допомоги Україні від США з атакою Ірану на Ізраїль.

Популярні новини зараз

Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, на чий бік встане Китай – української формули миру чи ультиматумів рф.