Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, спочатку напередодні чи то інавгурації, чи то цього дня «побєдобєсія» в росії МВС оголосило Зеленського і Порошенка в розшук. Ну, міркує він, оголосили та оголосили, мало що вони там кому оголошують, нам не має значення, але ось цікаво інше – пізніше вони прибрали з бази розшуку наших чинного та колишнього президентів.

«А тепер увага: вони не прибрали звідти решту посадових осіб, яких вони розшукують, наприклад, Малюка, а прибрали саме Зеленського та Порошенка. А чого це вони раптом передумали? Підозри зняті, виявилися чесними людьми в очах росіян Порошенко та Зеленський? Ні. Вони зрозуміли, що вони зробили», - наголошує Михайло Шейтельман.

Як він пояснює, Зеленський і Порошенко як президенти України мають дипломатичний міжнародний статус недоторканності, а оголошуючи їх у розшук, росіяни автоматично порушують цю конвенцію, і тоді будь-яка країна цієї миті оголошує у розшук путіна. Так, констатує політтехнолог, путін теж у розшуку, але лише у країнах, які підписали Римський статут.

«Але завтра Латвія оголосить путіна у розшук і через Інтерпол попросить усі країни вже затримувати путіна. І тут набагато більше з'явиться охочих путіна на заарештувати, мені здається. Ось цього злякалися росіяни», – констатує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз

Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак пояснив, чому Харків і Одеса опинилися під такими жорсткими ракетними обстрілами.

Також Знай.ua писав, що Кочетков пояснив, чи пов'язане виділення допомоги Україні від США з атакою Ірану на Ізраїль.