Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами гостя програми, насправді ця теза не нова, наші політики постійно кажуть, що війна закінчиться перемовинами, так, після перемоги, але перемовинами, і заява Кулеби у цьому сенсі не сенсаційна. До того ж, додає він, саміт у Швейцарії – це серйозний міжнародний рівень, там будуть представники вищого керівництва світу, запрошено делегації 160 країн.

«Я не очікую ніяких проривних результатів, це початок великого діалогу. У нас зараз це бачать таким чином, що ось зберуться у Швейцарії лідери або представники багатьох країн, обговорять Україну, розпишуть дорожню карту примусу росії до миру, і потім за пів року ми закінчимо війну, виженемо росіян до кордонів 1991 року», - зазначає Віталій Кулик.

Однак, пояснює він, це завищені очікування, насправді цілі тут ставляться інші і ці переговори взагалі не про це. За словами експерта, йдеться про формулу створення нової системи безпеки, новий світопорядок, який вимальовуються, і засоби для запобігання розгортання глобальної війни.

«Світові лідери бачать лінії напруги, лінії фронтів, що ситуація виходить з-під контролю, і нереагування в одній із точок такої великої напруги, як Україна, може призвести до того, що це буде приводом відкрити фронти там, де це нібито ніколи не могло бути. Не допустити хаотизацію міжнародних відносин, остаточну хаотизацію, розпад світової системи, яка не передбачає запобіжників», - пояснює Віталій Кулик.

Популярні новини зараз

Які вхідні дзвінки повинні налякати вас: ці цифри "нічого хорошого" не несуть

Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн

Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що путін збирається до Сі для того, щоб відволікти увагу від нашого саміту миру.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував ситуацію з телемарафоном і пояснив, що у потрібно змінити.