Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як міркує експерт, якщо Трамп прийде до влади у США, йому потрібно буде питання з Україною вирішувати, і тут головне питання – чи буде допомога. Так, констатує він, у путіна зараз дуже великі хотілки щодо України, піти на них – це визнати поразку, і це точно не сподобається такому рішучому Трампу.

«Тому я не вважав би, що для України Трамп – це краще, бо це більш ризикова політика. Можливо, на першому етапі ми матимемо набагато більше, що призведе до ескалації конфлікту, причому він вийде за межі України», - стверджує Сергій Дацюк.

Як він пояснює він, ми з великою кількістю західного озброєння почнемо просуватися на фронті, відвойовуватимемо своє, навіть не звільнимо Крим, а просто наблизимося до нього, і росія ж тут не промовчить, вона відповість ескалацією. Наприклад, переконаний гість програми, вона може піти на країни Балтії, Польщу, і тоді це вже зовсім інша війна, і навіть із ризиками ядерної, бо Трамп не буде церемонитися з путіним так, як Байден.

«Вони на межі. Ви враховуєте цю ситуацію, що вони на межі? Вони не хочуть зазнавати поразки. Тобто вони на межі можливостей, і ось-ось вони якось ескалюватимуть, де вже ми перестанемо прораховувати варіант», - підсумовує Сергій Дацюк.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Богуславський заявив, що українці мають отримувати прибуток від національних багатств.

Також Знай.ua писав, що Шейтельман розповів, чому не можна пускати росіян на Захід.