Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про зміни в комунальній сфері, які стосуються нових правил і газових тарифів, та пояснила, чому публікація червневого тарифу «Нафтогазу» викликала у споживачів обурення.

«Нафтогаз» знову поміняв правила гри, тепер вони надають послуги споживачам в місячному тарифі, а гнуть свою лінію в сторону річного. З цінами на електроенергію теж все неоднозначно, липневий тариф лише відтягує неминуче подорожчання, яке очікується в серпні-вересні», - розповіла Завальнюк.

Вона нагадала, що з 1 травня в Україні запрацював річний тариф на газ для населення, і в липні всіх користувачів автоматично перевели на літній тариф. Журналістка додала, що українці все ще можуть перейти на помісячну оплату, такий тариф формується в залежності від цін на ринку газу.

«Якщо ціна на комунальні послуги висока, то можна скористатися субсидіями. Також кожен споживач має право змінити постачальника газу якщо його не влаштовує цінова політика. Деякі газопостачальні компанії вже оприлюднили місячні тарифи на липень 2021 року. Але в тому ж червні всіх користувачів автоматично перевели на річний тариф, хоча ми з вами все ще можемо перейти на місячний», - говорить Завальнюк.

Але, зазначає журналістка, компанія «Нафтогаз», як зазвичай, грає на ринку за своїми правилами, що не дивно для монополіста на ринку. Тому, додала вона, компанія виключила зі своїх тарифних планів тариф "Місячний" і тепер її абонентам доступний тільки річний тариф "Фіксований".

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

«Після численних прохань і зауважень клієнтів компанії, «Нафтогаз» був змушений ввести місячний тариф на червень. Однак публікація червневого тарифу викликала більше здивування й обурення клієнтів, ніж його відсутність. Виявляється, що «Місячний» червневий тариф склав майже 12 гривень за кубометр, і був сприйнятий абонентами вкрай негативно. Воно й не дивно, адже на ринку ціни стартували від 7, 99», - зазначила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що в гривні є потенціал для подальшого зміцнення до кінця літа.

Раніше Знай.ua також повідомляв, що Ялі розповів про українську економіку між спалахами коронавірусу.