У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» перекладач та ветеран батальйону «Айдар» Максим Козуб пояснив, що із себе представляє типовий українець і політична українська нація.

Передусім гість програми розповідає про своє походження: мати – російськомовна українка, батько – єврей, а бабуся – полька. Через це польсько-єврейське коріння, каже Козуб, його не сприймають як українця. «Хтось, коли дивитиметься чи слухатиме нашу розмову, то скаже: «А, зрозуміло, це типовий приклад такого якогось псевдоукраїнського манкурта, зрадника», - переконаний він.

Тим не менш, Козуб зазначає, що українська політична нація існує. «Яка формувалась і формується так, як вона формується. З такими джерелами, з такими складовими, з такими групами, в тому числі — із такими етнічними джерелами, які ми маємо», - коментує перекладач.

Принагідно він торкається мовного питання і зазначає, що ця ситуація потребує еволюційного розвитку. Беззаперечно, каже Козуб, українську мову необхідно розвивати та захищати. «І дай Боже, через якийсь час не буде стояти питання що як це, в Україні народжуються і зростають діти і живуть люди, які українською не володіють чи погано володіють», - додає ветеран.

Як повідомляв Знай.ua, Козуб заявив, що перший комбат «Айдару» створив злочинне угруповання.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк пояснив, як популісти розділяють українське суспільство.