Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

«Держава Люксембург – це карликова держава в центрі Європи, вона відіграє велику роль у європейській спільноті, хоч її населення лише 130 тисяч осіб. ВВП оцінюється від 35 до 45 мільярдів доларів на рік», - зазначив Соломон Манн.

За словами аналітика, найдивовижніше, що Люксембург має держборг розміром 4,5 трильйона доларів, що є чвертю державного боргу США.

«Це починає викликати питання – яким чином таке можливо? Який банк даватиме такі гроші карликовій державі? Як взагалі утримується світова система за таких дивних запозичень?», - сказав Соломон Манн.

Як зазначив експерт, якщо скласти державні борги всіх країн світу, то вийде, що вони близько 15 разів перевищують ВВП усієї земної кулі. За словами аналітика, виходячи із звичайних економічних формул та законів, це неможливо.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

«Неможливо мати борги, що перевищують реалізацію та випуск продукції, але це стало можливо завдяки змінам у світовій фінансовій політиці», - наголосив Соломон Манн.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Себастьянович повідомив, чи можливо в Україні встановити суспільний спосіб розподілу національного багатства.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Попенко розповів, які є ризики для України через ситуацію на ЗАЕС.