Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Військова частина роздала зброю місцевим самооборонам. І саме через це росіяни почали об’їжджати населені пункти через ліса, блудити, застрягати в болотах, і на певному періоді у них просто солярка закінчилася, і вони ті танки кидали. Тому насправді, як на мене, це був дуже серйозний фактор того, що Київ все ж таки встояв. Це саме ці громади, які були на їхньому шляху», - зауважує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, якби росіяни змогли так легко взяти не тільки Херсон, але й Харків, Миколаїв, Одесу, Дніпро, то Київ втримати було би дуже важко. І він звертає увагу на те, що у нас дуже влучно напередодні війни почали створювати територіальну оборону, це був один із чинників, чому росіянам не вдалося реалізувати свої плани.

Принагідно експерт нагадує, що у нас закон ухвалили тільки у 2021 році, і формально саме в такому юридичному статусі як інститут почали створювати тероборони якраз перед війною. За його словами, деякі депутати з Комітету з питань оборони і національної безпеки казали, що їм ще рік потрібен для створення, тобто закон зробили на ходу.

«Але навіть те, що встигли створити, якраз і плюс децентралізація, це дозволило дуже швидко мобілізувати територіальну оборону, а потім фактично хлопці, які воювали в територіальній обороні, я знаю по Київщині, поїхали захищати Харківщину, десь на Донбас», - розповідає Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував заяву представника ГУР Юсова про те, що вони не мають даних про смерть пригожина.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про нові загрози для росії у Балтійському морі.